info@pustefix.hu
+36 20 200 6849

Honlapkészítés:
Mirla Webstúdió

Szappanbuborék története

 Bár a szappant a sumérok találták fel Mezopotámiában már mintegy ötezer

évvel ezelőtt, a belőlük fújt buborékok még ma is bámulatba ejtenek mindenkit
az egész világon. A festészetben több évszázada jelen vannak ezek a szivárványos gömböcskék, hol gyerekjátékként megjelenítve, hol pedig a múlandóság és törékenység szimbólumaként. A szappanbuborékok formája, színe és mozgása mindig is lenyűgözte az embereket. Már régi festményeken is megfigyelhető, hogy szalmaszállal vagy akár egy tajtékpipa segítségével milyen csodás buborékokat tudtak eregetni. Ekkoriban ez bonyolult művelet volt: a szappanos vizet egy külön kis tálban tartották, és abba mártották az eszközöket fújás előtt.

1948

Németországban a háború után az éhség és a nyomor az úr. A városok és a gyárak csak hamuvá égett romhalmazok. A pénz értéktelen, a cserekereskedelem virágzik. Dr. Rolf Hein, vegyész, ezidőtájt mosópor előállításával kísérletezik, hogy aztán élelemre válthassa majd a tübingeni parasztoknál. Ám eközben felfedez egy olyan folyadékot is, ami remekül használható szappanbuborék-fújáshoz. Lenyűgözve a tarkán csillogó, lebegő gömböktől úgy dönt, ezt az élményt minden gyerekkel megosztja, hogy a buborékfújás többé ne legyen olyan nehézkes, mint korábban volt. Mindig is olyan játékot szeretett volna a kicsik kezébe adni, amely rögtön használható, nem kellenek hozzá előkészületek. A gazdaság fellendülése és a német márka bevezetése aztán arra ösztönözték a vegyészt, hogy megalapítsa saját játékgyárát. Gyermekei kedvenc sárga mackóját             emblémaként választva, létrejött a PUSTEFIX szappanbuborékfújó.

PUSTEFIX Alumínium cső

Az eredeti PUSTEFIX egy felcímkézett kis alumíniumcső volt, mely parafadugóval záródott. A fújógyűrű egy fémszöghöz erősített drótspirálból állt, ez volt a dugó belső végén. Ezt a szerkezetet azonban nem lehetett huzamosabb ideig tárolni, ugyanis hasonlóan egy elemhez, a két fém rész közti folyadék vegyi reakcióba került, és kimarta a fújógyűrűt. Ezenkívül a dugó sem zárt soha tökéletesen, így gyakran szállítási károk keletkeztek.
Ráadásul a legkisebb rázkódásra kiszabadult a folyadék, és a tartóról leoldotta a címkét.

1960

1960 körül a fémalkatrészek műanyagra cserélésével minden nehézség elhárult. Azóta a PUSTEFIX korlátlan ideig tárolható, csepegésmentesen záródik, és a márkajelzést dombornyomással készítik. Ezekkel a változtatásokkal eljött az ideje annak, hogy a PUSTEFIX nagy távolságokra is eljusson, és a legjobb minőséget nyújtsa a külföldi vásárlóknak is.

A minőségi javulással a darabszám is megtöbbszöröződött. Az eredetileg kézi feltöltés, valamint az egyszerű adagolószelepek már nem voltak képesek az egyre növekvő igényeket kielégíteni, ám a töltő- és zárófolyamatok gépesítésével megindult az automatizált PUSTEFIX-termelés.

1973

1973-ban Gerold Peter Hein átvette apjától a cégvezetést. Mivel abban az évben Németországban a születések száma csökkent, s ez a PUSTEFIX iránti keresletet is visszavetette, nagyobb figyelmet fordítottak a termék külföldi terjesztésére. A szomszédos európai országok mellett különösen nagy sikert arattak a buborékfújók az Egyesült Államokban, valamint Japánban is.

 

 

 

1980

A 80-as évek óta a PUSTEFIX megtalálható olyan országokban is, mint Szingapúr, Oroszország, Kazasztán, Korea, Dél-Afrika, továbbá egyes egzotikus Csendes-óceáni szigeteken. A terjeszkedéssel egyidőben a termékpaletta is kibővült: az eredeti PUSTEFIX-ből kinőtte magát egy egész termékcsalád, a legkülönfélébb buborékfújókkal a kínálatban.

1993

Miközben új értékesítési területeket kerestek a népszerű PUSTEFIX játékoknak, rájöttek, a termék alkalmas kedves reklámhordozónak is.

A külön erre a célra alapított SUCCESS reklámcég (mottójuk: Sikeres reklám vidáman) gondoskodik arról, hogy a reklámtermék-menedzserek számára mindig kéznél legyenek a PUSTEFIX buborékfújók, és ajánlhassák ezt az egyedi reklámfelületet a partnereiknek. 

50 éve PUSTEFIX

Ötven évvel a vállalat alapítása után, 1998-ban az unoka, Frank Wolfgang Hein vette át a cég irányítását, így a PUSTEFIX már a harmadik generációját töltötte családi kézben. Az ötvenéves jubileum keretein belül a termék felkerült az Internetre is, és elindult a FAN-SHOP részleg. A PUSTEFIX FAN-SHOP Tübingenben állandó kiállítással várja a szappanbuborékok rajongóit, előzetes egyeztetés alapján gyárlátogatásokat szervez, megválaszolja a végfelhasználók gyakori kérdéseit a PUSTEFIX termékeit illetően, gondoskodik közhasznú és jótékony szervezetek számára nyújtott adományokról, továbbá természetesen a kedvelt PUSTEFIX termékek kollekcióját is megvásárlásra kínálja.

2000

2000-ben Louis Pearl cége, a TANGENT TOY, valamint Frank Hein PUSTEFIX vállalata kooperációra lépett. E közös munkának az lett az eredménye, hogy Louis Pearl, a szappanbuborékfújás nagymestere remek játékötletekeivel gazdagította a PUSTEFIX termékcsaládot: ezt a csodálatos együttműködést jelzi a TANGENT BY PUSTEFIX felirat a termékeken.

                                          

2003

A PUSTEFIX FAN-SHOP létrehozza utódait BUBBLeVENTS márkanéven. Ennek keretén belül szervezett buborékfújó-rendezvényeket lehet tartani bármilyen alkalomból, függetlenül attól, hogy a PUSTEFIX-cég gondozásában történő vagy magáncélú eseményről van szó: az új BUBBLeVENTS szolgáltatás maximális buborék-élvezetet nyújt akár egy szülinapi zsúron vagy egy megarendezvényen is.

2004

 A PUSTEFIX FAN-SHOP kollekció tovább bővül: a PUSTEFIX Kult-T-Shirt pólók mellé felsorakoznak például a PUSTEFIX csészék, vonatmodellek, táskák, ébresztőórák, és még sok minden más.

A BUBBLeVENTS is tovább színesíti termékei palettáját: buborékfújó állomások, játékdobozok és buborékfújó gépek kínálják az újabbnál újabb lehetőségeket. A PUSTEFIX termékválasztéka és a szolgáltatások sora tükrözi a PUSTEFIX buborékfújó sokoldalúságát, valamint annak is bizonyítékai, hogy a cég egyaránt figyelembe veszi a PUSTEFIX-kereskedők, reklámmenedzserek, a programok résztvevőinek valamint a rajongóknak az ötleteit és kívánságait is. A folyamatos növekedés eredményeképp 2005 elejére újjászerveződnek a PUSTEFIX üzleti ágazatai.

A Dr. Rolf Hein GmbH & Co. KG a felelős a PUSTEFIX buborékfújó játékokért valamint a SUCCESS reklámokért, s ezáltal teljes erővel összpontosíthat a kereskedőparterek kívánságaira. Az újonnan alapított Frank W. Hein GmbH & Co. KG látja el a PUSTEFIX FAN-SHOP gondozását, továbbá felügyeli a BUBBLeVENTS szervezését és véghezvitelét.

 2005

 A BUBBleVENTS a Ravensburger játékgyárral, valamint Ralf Esslinger fellépőművésszel együttműködve új attrakcióval nyitja a 2005-2006-os évadot: a játékgyár mintegy száz négyzetméternyi szabad területén próbálhatják ki a látogatók, milyen óriási móka a buborékfújás. Emellett főszezonban buborék-show kápráztatja el mindazokat, akik belépnek a szívárványgömbök lenyűgöző világába.

A törékeny szappanbuborékok fizikai jellemzői is górcső alá vehetők mind az újonnan létesített kiállítási területen a Ravensburger játékgyárban, mind pedig a PUSTEFIX üzemlátogatások alkalmával, ahol ezentúl Dr. Buborék osztja meg a látogatókkal szakszerű magyarázatait.

                              

 PUSTEFIX egyedi, tradicionális szappanbuborékfújó márka

 

A világszerte ismert kék kis csövekhez az idők folyamán egy bőséges választékot kínáló buborékjátékcsalád, továbbá rajongói termékek és buborékos rendezvények is társultak.

 

Mindemellett az eredeti szándék, hogy a gyerekek egy azonnal használható buborékfújó játékot kapjanak kézhez, nem szenvedett csorbát, legyen szó bármelyik PUSTFIX játékról. A PUSTEFIX csapata a kezdetektől napjainkig kizárólag a szappanbuborékok témakörére összpontosít, hogy a PUSTEFIX termékek mind a kereskedők, mind a rajongók számára mindig a legtökéletesebb minőségű buborékokat tudják biztosítani.

 

Természetesen a magas minőségre törekvéssel egyidőben a PUSTEFIX ügyel arra, hogy minden szabályt és biztonsági intézkedést betartsanak, s ezzel együtt a környezetvédelmi előírásoknak is maximálisan megfeleljenek. A kifejlesztett buborékfújó folyadék ártalmatlan, nem mérgező, és környezetbarát lebomlású.

 

A PUSTEFIX márka világszerte levédett buborékfújó mackója mindezen előnyöket garantálja, valamint kiemelkedő szintű ügyfélszolgálattal várja azokat, akik nem tudnak szabadulni a buborékok színes varázsától.

 

 

Buborékfújó termékek